Tisslabo bedriver småskalig uppfödning av Labrador retriever med fokus på socialt kompetenta hundar med stor drivkraft och viltfinnarförmåga

Arkiv

» januari 2013 (1)
» december 2012 (1)
» juli 2012 (1)
» maj 2012 (2)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (1)
» november 2011 (1)
» oktober 2011 (2)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (6)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (11)
» december 2010 (5)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (3)
» augusti 2010 (4)
» juli 2010 (1)
» juni 2010 (2)
» maj 2010 (5)
» april 2010 (6)
» mars 2010 (5)
» februari 2010 (3)
» januari 2010 (3)
» december 2009 (4)
» november 2009 (2)
» oktober 2009 (4)
» augusti 2009 (8)
» juli 2009 (3)
» juni 2009 (4)
» maj 2009 (5)
» april 2009 (5)
» mars 2009 (3)
» februari 2009 (1)
» januari 2009 (3)
» december 2008 (8)
» november 2008 (4)
» oktober 2008 (4)
» augusti 2008 (10)
» juli 2008 (6)
» juni 2008 (3)

visar: arkiv för november 2008

tisdag 25 november

Grattis Anders och Fetch

Anders och Fetch har varit i Danmark igen och startat på A-pröve. Denna gången stod de högst på pallen med certifikat. Grattis från Tisslabo. Fetch är syster till min Tissla.

Här hemma har världen blivit vit, hundarna njuter av att springa snabbt i snön och matte njuter av att ha rena golv. Vi tränar en del på helgerna och lilla långbenta Pila gör stora framsteg. Lustigt vad allt bara faller på plats plötsligt. Hon har en fin stil, markerar fantastiskt och har tjusiga linjetag. Nu ska vi minska avstånden och börja träna på att stanna, få söksignal och ligga kvar i anvisat område. Det är så lätt att man börjar handla på för långa avstånd när man har en hund som kan gå rakt fram väldigt långt. Gör man det straffar man bara sig själv och får problem med en hund som inte lyssnar.

Tissla verkar tro att hon har blivit unghund igen för hon leker hejdlöst med Pila på promenaderna. Hon har aldrig lekt förut, så antingen är hon senil eller så trivs hon extra bra med livet just nuSkrattande Träningsmässigt går hon jättefint men hon tenderar att söka lite stort istället för att ligga kvar ordentligt i anvisat område. En kombination av en matte som har lite för bråttom med söksignalen efter stoppet och en Tissla som snart ska löpa, hon blir alltid lite hetare med "kan själv" attityd då. Lite mer tummen i ögat så funkar hon bra ändå.

Vinna tar sin pensionärsroll på allvar. Susar ut mot apporten, tvärstannar på stoppsignal, söker nogsamt, hittar apporten och belönar sig sedan själv genom att ta några ärevarv. Ni som känner henne vet hur hon gör.. Vad gör matte då? Skrattar och tycker hon är gullig. Fast faktum är att säger man till henne så skärper hon till sig och gör som man ska. Grånos är så härlig och i sin hemmamiljö märker man inte av någon synnedsättning alls.

Matte då? Ja hon har fått en rennässans i sitt musikintresse så nu rotar hon runt bland sina gamla skivor och i sin dator efter gamla slagdängor. Hittade Björn Rosengrens skiva, vilken kille! Jag håller med skivans titel "Vad får han allt ifrån?" Skrattar gott gör man i alla fall.

Kommentarer: 1 Permalänk

måndag 17 november

Grattis Birgitta och Will

Birgitta och Will har fått sitt tredje cert på A-prov i Danmark. Härligt jobbat! Nu behöver han bara någon form av exteriörbedömning och hämta lite kalla fåglar så är championatet i hamn. (hörs vad insatt jag är vaSkrattande) Jag tror att Will blir den första svenskägda hund som är så nära danskt A-provs championat.

Även Tisslas syster Fetch har varit med husse Anders i Danmark och tävlat. Andre vinnare med CK blev resultatet. Grattis!

Själv har jag fått nytapetserat sovrum hemma. Stoort tack till Camilla som fixade allt. Vad skulle man göra utan underbara vänner som ställer upp. Själv har jag tummen mitt i handen så skulle jag ge mig på det hela själv misstänker jag att mer än ett fönster skulle gå sänder i ren ilska över att det inte blir som jag tänkt mig.

Nu förbereder jag mig för kommande julluncher, julmiddagar mm som verkar vara hur många som helst detta år. Undrar om man kan äta makaroner och korv på julafton...

Kommentarer: 2 Permalänk

måndag 10 november

Härlig hundträning

Helgen tillhörde till stor del hundarna, för en gångs skull enligt dem, dvs hundträning både lördag och söndag.

Lördagen inleddes med markeringar i sandtag. Egentligen mest för motionens skull. Unga Fröken Pila, som just nu går just mest i koppel,då damen i skydd av mörkret börjat ta lite väl stora svängar på promenaderna, tyckte nog att det var skönt att använda de långa benen ordentligt. Lite lätt möra fick hundarna vila medan matte åkte och förlustade sig i Mariefred.
Tillbaka hemma kom Anna över med sina hundar och vi körde ett rejält pass med unghundarna bestående av bumpermarkeringar och utlagda målområden. Pila har mognat massor och gjorde ett riktigt gott arbete. In med unghundarna och ut med Tissla och Alice, samma upplägg fast längre avstånd och blinda målområden. Tissla flög fram i marken och letade intensivt vid nedslagsplatsen. Härliga lilla Tissla.

Sist ut pensionärerna Vinna och Wilma, nu var det nästan mörkt vilket gjorde att de bara fick några bumpermarkeringar var. Vinna ansåg att eftersom hon är snabbast så kunde hon dra även på Wilmas kommando. I hennes öron är tydligen Wilma likadant som Vinna och Annas röst förvillande lik min...eller.

Söndagens  träning var ute på Mörkö med Joanna och Susanna. Vi lade ut fem målområden, riggade bumper samt använde apportkastare. Unghundarna fick sig en rejäl duvning och nu visade verkligen Pila hur mycket hon har mognat. Hon hade inga problem att föras till de olika målområderna trots alla störningar. Markerade jättefint och hade en fin fart. Trots den höga farten är hon helt lugn i passiviteten och har väldigt lugna fina avlämningar. Matte höll på att pysa över av stolthet.

Mamma Tissla var också i sitt esse men nog märks det att hon inte är kontinuerligt tränad på ett tag. Fröken Tissla försökte sig på att jaga på eget bevåg när avstånden var lite långa men efter lite uppsträckning så insåg hon att det gick fortare att hitta apporten om hon slog ned lite på tempot och litade på matte.

En härlig träningsdag som resulterade i en extremt smutsig bil så vad som bjöds på eftermiddagen kan ni säkert räkna ut...

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 3 november

Grattis Joanna och Nova

Nova med matte Joanna har nu spårat till sig den sista ettan på viltspår och är därmed SVCH. Grattis ropar vi från Tisslabo. Pila som inte riktigt kan förstå varför hon inte har några titlar framför sitt namn utnämde genast titeln till "Svensk Varför då Champion"Skrattande

Självklart kräver hon dock mumsig tårta för att fira sin kompis.

Vi passar även på att gratulera matte Joanna på födelsedagen. Mycket tårta blir det...

Helgen tillbringades annars med hundträning och höststädning av tomt. Tränade med syster yster, Tina och Anna. Kul att vara på lite nya marker...nåja nygamla det var ju i mina gamla hemtrakter.

Bjöd föräldrarna på råddjursstek på söndagkvällen. Ibland skulle man nästan kunna tro att jag har fallenhet för matlagning...

Kommentarer: 1 Permalänk

 
stäng