Tisslabo bedriver småskalig uppfödning av Labrador retriever med fokus på socialt kompetenta hundar med stor drivkraft och viltfinnarförmåga

Arkiv

» januari 2013 (1)
» december 2012 (1)
» juli 2012 (1)
» maj 2012 (2)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (1)
» november 2011 (1)
» oktober 2011 (2)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (6)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (11)
» december 2010 (5)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (3)
» augusti 2010 (4)
» juli 2010 (1)
» juni 2010 (2)
» maj 2010 (5)
» april 2010 (6)
» mars 2010 (5)
» februari 2010 (3)
» januari 2010 (3)
» december 2009 (4)
» november 2009 (2)
» oktober 2009 (4)
» augusti 2009 (8)
» juli 2009 (3)
» juni 2009 (4)
» maj 2009 (5)
» april 2009 (5)
» mars 2009 (3)
» februari 2009 (1)
» januari 2009 (3)
» december 2008 (8)
» november 2008 (4)
» oktober 2008 (4)
» augusti 2008 (10)
» juli 2008 (6)
» juni 2008 (3)

visar: arkiv för december 2008

onsdag 31 december

Gott Nytt År!

2008 är på väg att lämna oss för alltid. Ett händelserikt år med många roliga minnen både på hundfronten och den andra delen av livet. För mig känns det bästa att jag börjar hitta tillbaka till mig själv och verkligen se livet från den ljusa sidan igen. Ni som känner mig sedan förr förstår säkert vad jag menar.

Jag avslutar bloggandet 2008 med citat från min kloka väninna Lina. Vi har diskuterat olika metoder för hundträning genom året och hon sade något i mina ögon väldigt klokt och tankvärt.

"Jag tycker det är viktigt att inte ställa metoder mot varandra - det är inte mer ok att använda en metod bara för att en annan är mer fel! För mig är det också viktigt att fråga mig: Är det ok att människor gör så här med en hund? Är målet värt medlen? Enligt min mening kan en metod vara ok om målet är att få en hund att fungera i vardagen - men det kanske är tveksamt om det är ok att använda sig av den för att skaffa meriter då meriter knappast är något som tillför hunden något, utan enbart uppfyller människans mål."

Hoppas ni alla får en härlig nyårsafton!

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 30 december

För många Ålandsresor...?

Nackdelen med att sova ett dygn är att kroppen är väääldigt utvilad sen. Jag tröttnade på mitt eget sällskap, ringde Anna och bjöd helt enkelt in mig på fika, mat och sällskap. For hem, spanade in datorn som hade laddat ned sig ett nytt avsnitt av Gossip Girl (ja, jag erkänner, jag finner den lite roande trots min ålder). Kikade på det och skyllde på att enda anledningen till att jag tittade var att förbättra min engelska.

Dax för sängen tänkte jag glatt men det tyckte inte min hjärna, klockan halv tre började jag hallucinera om kycklingspetten på Ålandsfärjan, halv fyra kom jag på att min syster sagt att den numera Sverigekände bartendern från nämnda Ålandsfärja (som jag för övrigt aldrig själv sett) tydligen är en gammal skolkamrat till mig. Resolut steg jag upp och började leta efter mina gamla skolkataloger som jag naturligtvis inte hittade. Tillbaks till sängen för att försöka sova, gick inte nu heller så jag började läsa GW Perssons bok som jag fått i julklapp. Fantastisk författare, rekommenderas skarpt. Klockan sex började jag misströsta men vid halv sju sov jag äntligen. Upp igen vid halv nio, ut med hundar och sedan frukost för att lite senare ta mig in till Järna City ,nåja centrum, för att se om jag hittade några kyckling spett som kunde påminna om de på Ålandsbåten. Det gjorde jag naturligtvis inte utan jag fick nöja mig med en sushi och ingredienser till kvällens smarriga pizza.

Summa sumarum...  jag ska nog inte ha några fler kycklingspett på Ålandsfärjan...de verkar vanebildande vid sömnlösa nätter.

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 29 december

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Mellandagsträningen frös inne pga att jag fick min årliga förkylning. Jag som nästan aldrig är sjuk tillbringade ett dygn sovandes, helt övertygad av att ingen någonsin varit så eländig som jag. Ingen febertermometer, inga värktabletter, tja det har sina nackdelar att inte vara sjuk så ofta.... Mamma och pappa var urgulliga och kom och hämtade hundarna så jag slapp tänka på dem. Tack, det var ovärderligt.

Man får se det positiva i det hela, alla eventuella kilon man lagt på sig under julhelgen försvann raskt.

Nåväl efter ett dygn i sängen tackade jag åter för bumperuppfinningen. Jag hämtade hem hundar, släpade ut bumprar och vips fick man till en bra träning utan större ansträngning. Hundarna njöt i den frostkalla naturen. Försökte ta några kort men det enda som blev hyfsat var en huvudbild på Pila. Undrar just om jag borde läsa manualen för kameran min.. Söt som socker är hon i alla fall min Pila

bild_440.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt försök till träning för Tisslavalpar med bonus valpar blir på trettondagen, dvs 6/1 klockan 13.00. Jag ska försöka mig hålla mig frisk den här gången.

Ring eller SMS:a om ni kan komma.

 

Kommentarer: 1 Permalänk

måndag 22 december

Hälsning från Småland

Det kom en hälsning från min Smålandsexport Zabbi.

zabbi.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är så roligt att få kort från Tisslas valpar!

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 22 december

Mellandagsträning

Mellandagsträningen för Tisslas valpar samt bonusvalpar blir den 28/12 klockan 13.00 Medtag hund, varma kläder. visselpipa och ett glatt humör. Jag förbereder med lite olika WT stationer och efteråt värmer vi oss inomhus vid brasan med lite kaffe och tillbehör.

Meddela gärna senast den 27/12 via SMS (070-396 2104) om du kommer.

Kommentarer: 2 Permalänk

måndag 15 december

Snart ledig

Julen närmar sig med stormsteg. Jag har en förhoppning att få vara ledig i mellandagarna men vet inte ännu. Hundarna hoppas nog på det i alla fall. De skulle nog uppskatta att få vara ute mer när det är ljust.

Veckans träning blir på Brukshundsklubben. Vi tragglar tecken och fotgående mest. Bara för att ha något att göra.

Jag ska försöka få till en mellandagsträning med Tisslas valpar samt våra bonusvalpar Sudden och Nova. Datum är inte satt eftersom jag inte vet om jag är ledig... Återkommer i ärendet.

gott i vintermörkret!

Kommentarer: 4 Permalänk

måndag 8 december

Sköna söndag....

Man ska hålla vad man lovar! Därför fick hundarna en rejäl genomkörare i söndags och tänk vad min Pila har blivit duktig. Jag blir nästan lite tårögd.Skryt, skryt. Lotta och Sudden var med, vi tränade på stopp och närsök med markering som störning. Efter vilopaus fick ynglingarna komma ut och göra några apportkastar markeringar. Däremellan fick Lotta prova på att föra Vinna för att träna sig på lite handling. Det gick jättebra. Tror det är nyttigt att öva sig på en "färdig" hund så man inte börjar handla för avancerat på en ännu ej färdigutbildad hund. Så både Lotta och Sudden fick sig en duvning idag.

Skönt att kunna ge hundarna rejält med aktivering för en gång skull. Man hinner ju ingenting denna mörka årstid utan kurar hellre inomhus i brasans sken.

Vi hann iväg till Tessa och Danne för trevlig samvaro. Tack för sällskap, fika och mat.

Ytterligare ett julbord är avklarat, denna gång på Kallfors. Underbar miljö och maten är finfin även om jag redan nu börjar tröttna på julmaten. I veckan skall "bara" ytterligare tre stycken klaras av sedan skall det börja lugna ned sig.

Emelie gick till semifinal i SM i juniorhandling. Bra jobbat! Hon är så duktig min systerdotter.

Ha en härlig adventstid!

Kommentarer: 1 Permalänk

måndag 1 december

Ännu mera grattis!

Den här gången till Birgitta och Will igen som varit i Danmark och startat på Elitpröve, tror det motsvarar vårt Retrievermästerskap. I Danmark går det alltid (?) som A-pröve. Hur som, Birgitta och Will gjorde en stark insats och placerades som andrevinnare med CK. HÄRLIGT JOBBAT!

Här hemma har hundarna fått stå tillbaka något för mattes inmundigande av... just det julbord. Två stycken klarades av i helgen, nu är det "bara" åtta kvarGlad

En trött matte lyckades i alla fall stappla ut med tre hundar och två bumpers på söndagen. Vilken fantastisk uppfinning. Man laddar, skjuter förstrött iväg lite apporter och ber hundarna hämta. De far iväg med samma intensitet varje gång och kommer lyckliga tillbaka med apporterna. Tur att de är lättroade... Någon seriös träning är det ju inte men hundarna fick göra det de tycker är roligast och matten behövde inte engagera sig så jättemycket. Alla nöjda och belåtna alltså. Jag har dyrt och heligt lovat dem seriös träning nästa helg efter att jag ätit....just det julbord.

Önskar er alla en trevlig advent i efterskott.

Kommentarer: 2 Permalänk

 
stäng