Tisslabo bedriver småskalig uppfödning av Labrador retriever med fokus på socialt kompetenta hundar med stor drivkraft och viltfinnarförmåga

Arkiv

» januari 2013 (1)
» december 2012 (1)
» juli 2012 (1)
» maj 2012 (2)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (1)
» november 2011 (1)
» oktober 2011 (2)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (6)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (11)
» december 2010 (5)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (3)
» augusti 2010 (4)
» juli 2010 (1)
» juni 2010 (2)
» maj 2010 (5)
» april 2010 (6)
» mars 2010 (5)
» februari 2010 (3)
» januari 2010 (3)
» december 2009 (4)
» november 2009 (2)
» oktober 2009 (4)
» augusti 2009 (8)
» juli 2009 (3)
» juni 2009 (4)
» maj 2009 (5)
» april 2009 (5)
» mars 2009 (3)
» februari 2009 (1)
» januari 2009 (3)
» december 2008 (8)
» november 2008 (4)
» oktober 2008 (4)
» augusti 2008 (10)
» juli 2008 (6)
» juni 2008 (3)

visar: arkiv för juli 2008

tisdag 22 juli

Zabbi har varit på besök

Zabbi har varit uppe i Södertälje en sväng och hälsat på. Han passade på att prova på kontorslivet som affärshund samt att träna sig ihop med syster Pila och brorsan Bosse.

Husse har gjort ett bra jobb med Zabbi som sitter lugnt och städat i passivitet men har en härlig fart och stil när han jobbar.

Brorsan Bosse ville inte vara sämre utan visade att även han numera sitter still i skott och kast. Härligt jobbat Marie!

I övrigt går vi bara och väntar på semestern som börjar nästa vecka. Inget speciellt inplanerat men vi skall försöka hinna med att hälsa på både Carmals, Meadowlark och Conovers samt en sväng till Örebro för att inspektera Linas nyförvärv Stajla (eller hur hon kommer stava....)

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 15 juli

Vardagshjältar

Tänk vad härligt att det finns hjälpsamma människor! Smet iväg på långlunch idag för att hinna handla lite. Sittande i bilen, CCR på hög volym och ivrigt skrålande med i texten (tänk vilken sångröst man har när man är ensam i bilen) tyckte jag mig höra ett mystiskt ljud från bilen. Kan inte vara trasig tänkte jag, bilen är ju ny. Men ju längre jag körde desto mer protesterade bilen. Stannade vid en mack och konstaterar att punktering var ett faktum. Sakta men säkert har luften pyst ut ju mer jag körde. Ut med hundbur och rotar fram reservdäcket men hittar inga verktyg. Men som tur är har jag lyckats stanna på en mack tänker jag glatt. In på macken och konstaterar att inte har de några verktyg där inte men väl en massa godis och läsk... I kön till kassan står min hjälte! Med ett vänligt leende erbjuder han sig att hjälpa mig. Han inte bara lyckas hitta mina verktyg undangömda på ett fiffigt sidofack i bilen, han byter helt sonika däcket medan jag står och tittar på med beundrande ögon. Hade han inte haft ett par mystiska mindre varianter av människor i sin bil och en trevlig fru hade jag bjudit ut honom direktSkrattande.

Min mystiska hjälte presenterade sig aldrig och kommer säkert aldrig läsa min hemsida men jag framför i alla fall mitt ödmjukaste tack!

Kommentarer: 4 Permalänk

måndag 14 juli

Halls Angel och återbesök med Tissla

Vinna och jag blev extrainkallad till Lag-SM i team Halls Angel som fick en skadad hund.

Vinna var nog på sitt mest busiga humör och presterade inte något vidare värst bra resultat, men vi hade väldigt trevligt ihop. Tävlingsdelen av matte var lite besviken, det hade varit skoj om vi hade presterat bättre på denna tävling som var Vinna sista. Nu ska hon lämna stafettpinnen vidare till Tissla och sedemera Pila. Själv ska hon få bli mattes jakthund. Vi ska dock försöka oss på att våga anmäla till praktiskt prov i höst eftersom det är det ända som saknas för jaktchampionatet.

Tissla ha varit på återbesök hos veterinären och har nu fått klartecken att få börja träna igen. Simmningen har givit finfint resultat, rekommendationen är att fortsätta med den under sommaren. Vill passa på att tacka Björn och Per för lån av båt under rehabiliteringen. Guld värt för en badkruka som jagSkrattande.

Grattis Lina som med Flinga tog steget upp till elitklass i lydnad. Dessutom kom de tvåa totalt på skärgårdskuppen. Härligt jobbat.

Två veckor kvar till semester...

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 7 juli

Conoversläger

Helgen tillbringades i Garpenberg på det årliga Conoverslägret/Winston barn dagarna.

Marie och Reine samt Erica och Micke hade ordnat det lika bra som vanligt.

Fredagen ägnades åt mästerskapstävling. Jag valde att bara starta Pila i UKL eftersom Vinna sju år gammal redan har vunnit tävlingen ett par gånger.

Pila var riktigt duktig och kom på andra plats. Hon lyckades riktigt bra med en del uppgifter som hon egentligen inte är tränad för.

Resten av helgen var jag instruktör. Jag hade olika grupper på lördagen och söndagen. Två riktigt duktiga grupper och vi jobbade med konsten att kunna pressa hunden lite längre på rätt sätt. Det gäller att inte bli bli arg men däremot vara envis. Jag tror mer än ett ekipage fick en liten aha upplevelse och fick se sin hund klara av mer än de trodde...

Jag har sagt det förr, Conovers flattarna är riktigt trevliga arbetshundar med bra kapacitet.

Tyvärr blir det inget Lag-SM för mig och Vinna, Anders och Mirjam har fått förhinder och kan inte komma upp. En ledig helg är ju inte heller helt fel.

Kommentarer: 1 Permalänk

söndag 6 juli

Zabbi på skatjakt

Fick ett mail från Michael och Zabbi som varit på jakt:

 

Husse och Zabbi tänkte jaga lite kråka idag. Efter kvällsmat och nödvändiga förberedelser åkte vi och satte oss vid en liten å. Zabbi la sig lugnt och stilla och tuggade lite gräs medan husse höll utkik. När husse vände sig om upptäckte han massor med fästingar i Zabbis päls. Det tyckte varken husse eller Zabbi var så roligt, så husse beslöt att flytta jakten, men först fick Zabbi ta sig ett rejält dopp i ån.

Husse och Zabbi tänkte att vi skulle försöka hitta något lovligt vilt att följa efter. Efter 10 minuters letande hittade de en skatfamilj. Husse gick med Zabbi på fot-kommando över stockar och stenar i säkert 1,5 timme. Svårt var det tyckte Zabbi både med hinder och dofter, men husse tyckte det gick bra. När de sedan förföjt skatorna så länge försvann de till slut. Sur gav husse upp och gick och tog hand om sina föräldrars post. Zabbi tyckte att det var en ovaligt tråkig avslutning på den jakten. När husse sedan gått ut till bilen igen hörde husse skatorna igen, precis vid bilen. Han beslöt sig för att göra ett sista försök. Utan maskering smög sig husse runt ett träd och fick syn på en skata. 5 sekunder senare var det dags för Zabbi att göra en insats. I säkert 30 cm högt gräs och sly letade han sig metodiskt fram till skatan. Efter en felfri (!) avlämning var dagens lilla jaktäventyr över. Tyvärr var
Husse dum nog att glömma kameran, vilket gjorde att bilderna blev tagna hemma bakom huset istället.

zabbi080707.JPG

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 1 juli

Tisdagsträning

Jameson, Sudden, Bosse, Nova och Pila fick träna sig på olika färdigheter. Ibland finns det träningstillfällen då allt bara fungerar och idag var en av dem. Alla hundarna fick individuell träning anpassat för just dem och alla klarade det med glans. Sträck på er Anki, Lotta, Marie och Joanna, ni är jätteduktiga!

Kommentarer: 2 Permalänk

 
stäng