Tisslabo bedriver småskalig uppfödning av Labrador retriever med fokus på socialt kompetenta hundar med stor drivkraft och viltfinnarförmåga

Arkiv

» januari 2013 (1)
» december 2012 (1)
» juli 2012 (1)
» maj 2012 (2)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (1)
» november 2011 (1)
» oktober 2011 (2)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (6)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (11)
» december 2010 (5)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (3)
» augusti 2010 (4)
» juli 2010 (1)
» juni 2010 (2)
» maj 2010 (5)
» april 2010 (6)
» mars 2010 (5)
» februari 2010 (3)
» januari 2010 (3)
» december 2009 (4)
» november 2009 (2)
» oktober 2009 (4)
» augusti 2009 (8)
» juli 2009 (3)
» juni 2009 (4)
» maj 2009 (5)
» april 2009 (5)
» mars 2009 (3)
» februari 2009 (1)
» januari 2009 (3)
» december 2008 (8)
» november 2008 (4)
» oktober 2008 (4)
» augusti 2008 (10)
» juli 2008 (6)
» juni 2008 (3)

visar: arkiv för augusti 2008

söndag 31 augusti

Andjakt och jaktprovstarter

Äntligen är andjakterna igång och hundarna har sin favoritsäsong. Mina hundar fick dela med sig lite till hyresgästerna Fixa och Tuffa som fick göra premiär på jakt av det lite större slaget. Både gjorde det med bravur även om unghunden Tuffa inte fick vara med i hetluften så mycket. Hon visade att hon kunde hämta på eftersök och att hon inte hade några problem med skammad fågel. Lik sin mor så det förslår.
Tissla och Pila lyckades med konsttycket att gå in i en fälla som slog igen. Tur att jag hann se det så jag kunde öppna och släppa ut dem, annars hade jag nog fortfarande undrat var de var...
Tissla har debuterat i EKL på B-prov. Tre starter på två helger resulterade i två tvåor och ett första pris. Snubblande nära första pris var vi även på de andra starterna men vi hade inte marginalerna på vår sida. Nöjd och stolt är jag över hennes fina arbete.
Zabbi passade på att vara med på apporteringstävling under Bosjö klosters jaktmässa. Lugn och stadig var han och apporterade fint in sina apporter rapporterade en stolt husse. Grattis säger vi!
Nova och Joanna har varit på inofficiellt jaktprov. Nova visade vart skåpet skall stå och fick en etta och blev provbäst. Härligt genrep inför den officiella starten. Vi bugar och grattar från Tisslabo.

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 19 augusti

Grattis Tina och Zluggo

Tina och Zluggo startade på särskilt prov i ÖKL idag och kom hem med ett första pris.

Härligt jobbat!  Hela Tisslabogänget med hyresgäster hurrar. Hyresgästernas ägare grattar från ett varmt Korfu

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 17 augusti

Grattis Lina och Flinga

Igår tävlade Lina och Flinga högre klass spår. Finfint gick det och de är numera uppflyttade till elit! Stort grattis från oss.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 17 augusti

Sudden har också provat B-prov

Igår var Sudden och Lotta här och provade på B-provsupplägg. Vi hade vilt men hoppade över skotten då vi antog att grannarna inte ville väckas av skott en lördagmorgon...
Sudden hade inga problem med vilt, fina upptag med balanserade grepp. Farten blev även så pass hög att Sudden provade på att "spontanapportera", dvs unge herrn hade så bråttom att han glömde bort att vänta på mattes kommando. Nyttigt att se vad som väcks till liv när det blir lite mer på riktigt...
Idag är sista dagen innan jobbet börjar igen. Det firas med att göra allt det där i hemmet man skulle hunnit på semestern dvs städa.
Huset är förnärvarande fullt av hundar. Tuffa och Fixa har flyttat in två veckor medan husse och matte är på semester. Fullt upp med andra ord.

Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 13 augusti

B-provs träning

Idag har vi haft B-provs träning. Vi gjorde ett prov för unghundarna och ett för öppen hundarna. Pila skötte sig riktigt bra, lite snabba avlämningar i bland men det är mest finslipning. Hon har definitivt inte några problem att gå på djupet i söket. Jag vill dock att hon söker av närområdet lite bättre innan hon ger sig av på djupet för att jag skall bli helt nöjd, så det får jag jobba lite med. Planen är att inte starta henne förrän till våren så det finns gott om tid.
Syrran Tuffa gjorde även hon ett bra arbete, hon gjorde ett av sina första sök och det klarade hon galant. Husse Peder var klok och bröt henne efter en stund för att inte pressa henne för mycket. Tuffas avlämningar var jättefina och säkra i hand. Lite mer sökträning är det som behövs men även Peders plan är att starta till våren så det är ingen brådska.
Anna och Iza började med en liten tjuvstart på vattnet men sedan satt hon lugnt vid skott och kast.  Fotgående fungerade fint och med lite mer viltvana så kommer säkert även detta ekipage till start.
Joanna och Nova var nog dagens mest startklara ekipage. Markeringar och sök gick finfint, alla vilt i handen och stadig i skott och kast. Nu skall bara matte våga ut på prov också...

På ÖKL provet startade Camilla och Fixa í par med Anna och Alice. Båda hundarna hade lite problem med den inledande dubbelmarkeringen men resterande del av provet gick bra. Fixa hade ett väldigt trevligt sökmönster, metodiskt och effektivt. Vi avslutade med att göra om dubbelmarkeringen och då fungerade det mycket bättre för båda ekipagen.

Tack alla för en jättetrevlig dag! Detta gör vi om.

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 12 augusti

Mera grattis

Denna gång till Anna och Wilma som blev DP mästare på goldenspecialen.

Stort grattis från oss

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 11 augusti

Grattis Joanna och Mats

Mats och Nemo har varit iväg på B-prov. 1:a pris och provbäst i NKL blev resultatet. Härligt jobbat!
Syrran Nova och äkta hälften Joanna ville inte låta all sol skina på Nemo och Mats. De for iväg på labradorklubbens dummyjakt där de fick 70 poäng av 75 möjliga och därmed vann klassen. Jubel!
Själv har jag dömt på flatmästerskapet. NKL och ÖKL blev min lott och jag dömde nog närmare 180 hundar på två dagar. Arrangemanget var jättebra och allt flöt på utan konstigheter på rutorna. Ekipagen var av varierande kvalité som alltid på working test.

Min favorit i ÖKL vann sedan finalen och blev bästa ÖKL hund.

Onni och Linda gjorde ett finfint arbete på min station, de fick totalt bland de högsta poängen på de fem rutorna. Tyvärr hade de lite otur i finalen och blev därmed inte placerade. Det var så kul att se Linda och Onni i arbete, de utstrålar en sådan harmoni tillsammans.

Kommentarer: 1 Permalänk

fredag 8 augusti

Inspektions av Stajla och träning hos Ann Nerell

Har varit på tur till Örebro och Valbo. Först stannade vi hos Lina och inspekterade nyförvärvet Stajla. Hon var naturligtvis norra Europas sötaste labradorvalp. Pila lekte med förtjusning med den "gula fästningen". Lina och jag packade sedemera in alla hundarna i min bil och for iväg till kennel Conovers på nyförvärvade Kybacka gård. Ett härligt ställe med fina marker och älgpark. Jag ryckte in i kassan en stund och sedan hälsade vi på älgarna. Tjuren Dennis med korna Ellen och Klara. Ellen och Klara har två respektive tre kalvar. Facinerande att vara så nära så stora djur.

Åkte över till Ann Nerell ochför att träna unghundarna Pila och Anns Milla. Vi jobbade med långa linjetag till olika "öar". Hundarna skötte sig riktigt bra och vi gick nöjda hem. Ann bjöd på middag och sedan satt vi och pratade till sen natt. Jag har inte träffat Ann på närmare två år så det var riktigt roligt att träffas igen.

Helgen skall tillbringas på Östermalma, jag skall döma två klasser på flatmästerskapet.

Kommentarer: 2 Permalänk

måndag 4 augusti

Tollarspecialen och Zabbi på jakt

I lördags gjorde jag premiär som domare på inofficiellt B-prov. Jag dömde juniorklassen på Tollarspecialen. Ett enkelt och rakt prov som gav bra bedömningsunderlag. Det var roligt och intressant att döma och jag känner vad mycket man lärt sig under åren. Dessutom är det väldigt nyttigt att titta på hundarna ur ett bedömningsperspektivt. Min första muntliga kritik fick jag dessutom hålla på engelska. Det var om möjligt ännu mer intressant för även om jag skrytsamt kan tycka att min engelska är rätt bra så måste jag erkänna att facktermerna för retrieverarbete inte alltid finns på plats.Skrattande

Zabbis husse ringde och berättade att han varit på jakt med Zabbi och skjutit en korp. Zabbi var lite tveksam till korpen men efter att ha undersökt den ordentligt och med stöd från husse så apporterades även den. Bra jobbat Mikael. Det är så roligt att det fungerar så bra. Zabbi får en väldigt bra introduktion till jakten eftersom det inte blir några mängder av fågel som trillar vilket gör att han inte har någon möjlighet att gå upp för mycket i varv utan passiviteten blir en lika stor del som apporteringen.

Grattis till Anna-Lena Wendt och Gulle-Dipp som fick 1:a HP på sin första start. Även Anna-Lenas Leia fick ett första pris. Lika mycket grattis till det.

Kommentarer: 2 Permalänk

fredag 1 augusti

Semester i Skåne och Småland

Hemma igen efter trevliga dagar i Skåne och Småland. Vi började med kennelträff hos Carmal's. Ett fyrtiotal hundar med förare träffades och hade en trevlig dag tillsammans. Det hela var upplagd som ett litet workingtest. Tissla skötte sig finfint men jag hoppade över en station som innehöll hopp över staket. Kände att det var onödigt att köra henne över staketet eftersom hon så nyligen fått börja träna igen.
Efter Carmal's träffen åkte jag upp till Birgitta ett par dagar. Hann se Skippervalparna innan de levererades. De såg jättefina ut. Vi tränade en del och pratade massor.
Jag bestämde mig för att hålla kvar min ursprungliga plan att para Tissla med Will. Jag tror de kommer komplettera varandra mycket bra. Will är en hund med härligt tryck och är socialt en väldigt trevlig och stabil hane.

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng